Di̇skaro Nedi̇r
Buradasınız: Anasayfa / Blog
7 Temmuz 2021, Çarşamba
Diskaro Nedir
Diskaro iş yapma şekline göre adlandırılır. Diskaro seçiminde öncelikle üreticiyle yani firmamıza yapacağınız işe anlatmanız gerekir. Bu doğrultuda sizi en uygun makine tasarlanarak kullanımınıza sunulur.
Diskaro Nedir

Diskaro nedir diye sorduğumuzda iş yapma şekline göre toprak işleme şekline göre adlandırılır. Diskaro seçiminde öncelikle üreticiyle yani firmamıza yapacağınız işe anlatmanız gerekir. Bu doğrultuda sizi en uygun makine tasarlanarak kullanımınıza sunulur. 

Buğdağ yatağı, mısır yatağı, Anız yerlerini bozmada, tohumların yetişebilmesi için atağının hazırlanmasında, toprak üzerinde ve içerisinde  bulunan sap,yeşil gübrelik ot gibi organik maddelerin  kıyılmasında parçalanarak toprağa karıştırılmasında, yağışın nemin bol olduğu mevsimlerde hızlı büyüyen yeşil yabancı otlarların mücadeledesinde kullanılmaktadır.

Üzerinde bulunan diskler, toprağın kesilmesi, Yapısı sayesinde toprağın devrilmesi ve parçalanması amacıyla kullanılan kendi cazibesiyle üzerinde bulunan rulmanlaı yatakları sayesinde dönerek çalışan daire biçimli çentikli yada düz modelleri olan tarım makine ekipmanıdır.

Diskaro, çiftçinin olmazsa olmaz birinci toprak işlemede en çok kullandığı önemli bir tarım makinasıdr.

Pullukla sürüm yapılmadan önce anız yatağında yada ilk sürüm yapılacağı andan önce diskro kullanıldığı zaman, pulluk az zorlanacak toprak yüzeyinde bağı oluşturan kök yapısını dıskaro bozduğu için dağılması kolay çok küçük kesekler çıkaracağıdan dolayı toprak şeritleri hava boşlukları bırakmadan çizi tabanına homojen şekilde oturacaktır. Büyük kesekler çıkmayacağı içinde pulluktan sonra goble diskaro ile yapılacak işçilik azalacak ve önemli miktarda kazanç sağlanacaktır.

Dişli tırmıklar yani diskarolar. Toprak yüzeyinin yırtılması ve kırılmasında istenilen derinlikte parçalanması ve karıştırılmsında kullanılmaktadır. Tohum yerlerinin hazırlanmasında çayır gibi yabancı otların kıyılarak toprağa karıştılılmasında ve kaymak yatağının bozulmasında kullanılır.  Halk arasında tarım aleti ızgara nedir, yada ızgara fiyatları nedir, 2. el diskaro gibi sorularınız varsa direk bize ulaşın detay bilgi alabilirsiniz.

 

Etiketler
diskaro çeşitleri
diskaro nedir
diskaro kullanım alanları
tarla işleme
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın