Goble
Buradasınız: Anasayfa / Blog
12 Temmuz 2021, Pazartesi
Goble
Goble diskaro tarla gurubu toprak işlemede ağır işçiliklerde kullanılır
Goble

Goble diskarolar, traktöre çeki oku ile bağlanan, disk batarya açıları hidrolik olarak yada manuel olarak toprak yapısına göre ayarlanabilen, yolda taşıma durumu hidrolik kumandalı tekerlek vasıtasıyla yapılan çekilir tip toprak işleme makinasıdır. Goble diskarolarda çalışma esnasında dönüş yönü tek yöndür.

Saç dizilimine göre genelde sola dönüş yapılmaktadır. Eğer aksi yapılıp dönüş yönünün tersi dönüş yapılmak istenirse diskler toprağa saplanacak ve dönüş mümkün olmayacaktır. V tipi goblede bu dönüş durumu çalışma esnasında hareket kabiliyetini kısıtlamaktadır. X tipi dikarolara göre dez avantajlıdır. Ancak x tipi diskarolara göre Goble diskaro çalışma sırasında çok ayar gerektirmediği için terciğ edilir. Goble diskaroda x tipine göre şase yapısı serttir. Esneme azdır, işleme sırasında gelen darbeleri absorbe edemez. Traktörde fazla güç harcamasına sebep olmaktadır.

X tipi tekerlekli yada tekerleksiz goble diskarolarda dönüş kısıtlaması yoktur. şase yapısı itibariyle çalışma esnasında gelen yükleri darbeleri absorbe edcek mekanik şase düzenine sahiptir. Böylece mazt sarfiyatından zamandan ve amortismandan ciddi manada avantaj ve üstünlük sağlamaktadır.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın