Di̇skaro Ne İşe Yarar Ve Kullanım Alanları
Buradasınız: Anasayfa / Blog
3 Kasım 2021, Çarşamba
Diskaro Ne İşe Yarar ve Kullanım Alanları
Çiftçilerin, topraktan daha fazla verim alabilmeleri için ekin öncesinde Diskaro ile toprağı işlemektedir
Diskaro Ne İşe Yarar ve Kullanım Alanları

 

Çiftçilerin, topraktan daha fazla verim alabilmeleri için ekin öncesinde Diskaro ile toprağı işlemektedir. Topraktan verim alabilmek için, toprağın havalandırılması gerekir. Günümüz dünyasında da diskaro çeşitleri ile toprak, daha hızlı ve zamanında havalandırılarak işlenmektedir.

İşte bu yazımızda, diskaro'nun ne işe yaradığı, kullanıldığı alanlar, çeşitleri ve fiyatları hakkında bilgiler derledik. Derlediğimiz detaylar için yazımızı sonuna kadar okuyabilirsiniz.

Diskaro Ne Zaman Kullanılır?

 

Diskaro pulluk; dişli tırmık, diskli tırmık ve döner tırmık gibi çeşitleri bulunur. Diskaroyu, çiftçiler tarlalarında belli zamanlarda kullanırlar. Ekin hasılatından sonra anız bozmada, ekin öncesi tohum için yatak hazırlamada ve arazide çıkan yabancı otları kırma gibi işlemler için kullanmaktadır.

Portakal veya elma gibi ağaçta yetişen meyve ve sebze bahçelerinde çiftçiler, diskaroyu yılın her döneminde kullanabilir. Fakat, bahçe içerisinde genelde yağmurlardan sonra arazide çıkan yabancı otlar kullanılır.

Diskaro Çeşitleri

 

Diskaronun birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Her bir çeşidin kullanım alanları farklı olmakla birlikte tarlaya katkısı farklıdır. Dişli tırmık, diskli ve döner tırmık olmak üzere 3 çeşidi bulunur. Ayrıca bu çeşitlerin katlanabilir özellikle olanları da vardır.

  • Diskli tırmık: Toprak işleme esnasında en çok kullanılan aletlerdendir. Bu aletin temel amacı; tarla, pulluk ile sürüldükten sonra toprak keseklerinin parçalanmasını ve tohum için daha düzgün bir yatağın hazırlanması için kullanılır.
  • Dişli tırmık: Genelde toprak yüzeyinin yırtılması kullanılan diskaronun bir çeşididir. Tohum yataklarının, istenilen düzeyde veya derinlikte parçalama işleminde kullanılır.
  • Döner tırmık: Diskaro sacı ile döner tırmık çeşidi sayesinde, toprağın 3 ila 5 santim derinlik sağlanır. Daha çok pulluk sonrası kesek parçalama işleminde ve toprak yatağına atılmış tohum üzerine toprak sıkıştırma işleminde kullanılır.

 

Diskaro Fiyatları

 

Tarım alanında kullanılan aletler, daha fazla verimin sağlanasının yanı sıra ekinlerin zamanında da yapılması için büyük avantaj sağlamaktadır. Diskaro fiyat listesi, diskaronun modeline ve disk sayısına göre değişiklik göstermektedir.

16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46 ve 48 olmak üzere toplam 17 farklı disk seçeneğinde diskarolar bulunmaktadır. Ayrıca diskaroların disk sayısı ve modelleri, fiyatların değişiklik gösteresine büyük etki sağlar. 16 diskten oluşan bir diskaronun ortalama fiyatı x bin TL iken, 48 diskli bir diskaronun ortalama fiyatı 4x bin TL gibi ortalama fiyatlandırılabilir. Makinalarımızın fiyatlarını almak için bize ulaşınız.

 

Diskaro İkinci El Fiyatı

 

Diskarolar, eğimli ve taşlı topraklarda hasar görebilmektedir. Bundan dolayı diskaro yedek parça fiyatları veya ikinci el fiyatları da çiftçi için bir alternatiftir. Her ne kadar ikinci el diskarolar önerilmese de, alınan ikinci el diskaronun bakımı iyi bir şekilde yapıldıktan sonra her hangi bir sorun teşkil etmemektedir.

İkinci el diskaro, aletin temiz ve kullanılabilirlik derecesine ve disk sayısına göre değişebilmektedir. Örneğin; 16 diskli ve temiz kullanılan bir diskarolar ile 16 diskli sıfır diskarolar arasında uçuk farklar yoktur. Fakat, sıfır ve fazla bakım isteyen diskarolar arasında fiyat alanında aşırı fark bulunur.

Etiketler
ikinci el dıskaro
goble yedek parça
goble ne işe yarar
diskaro pulluk
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın