Goble Di̇skaro Fi̇yatları Ve Tekni̇k Özelli̇kleri̇
Buradasınız: Anasayfa / Blog
3 Kasım 2021, Çarşamba
Goble Diskaro Fiyatları ve Teknik Özellikleri
Çiftçiler, tohum ekimi ve kesek parçalama işlemlerinde diskarolar kullanarak, toprak işlemlerini zamanında bitirmektedir
Goble Diskaro Fiyatları ve Teknik Özellikleri

Diskarolar, toprağın işlenmesi için oldukça önemli bir tarım aletidir. Çiftçiler, tohum ekimi ve kesek parçalama işlemlerinde diskarolar kullanarak, toprak işlemlerini zamanında bitirmektedir. Goble diskaro, diskaro türlerine göre daha çekiş gücüne sahip ve toprağı işleme gücü fazla olduğundan, genellikle toprak zemini sert olan bölgelerde tercih edilir.

Goble diskaro fiyatları, modelleri ve teknik özellikleri hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için, bu yazımızı sonuna kadar okuyabilirsiniz.

Goble Diskaro Teknik Özellikleri

Goble diskarolar, pulluk ve kültivatör gibi tarım aletlerinden daha çok tercih edilmesinin en önemli nedenleri arasında, teknik özelliklerin yer almasıdır. Sert zeminli toprak işlemede tercih edilen goble aletinin teknik özellikleri şu şekildedir;

  • Arazinin eğimine göre ayarlanabilme,
  • Hidrolik tekerlekler ile birlikte hidrolik açıyla ayarlanabilen diskler,
  • Geniş ve dar model çeşitleri,
  • Birden fazla disk seçeneği,
  • Traktöre çeki oku ile bağlanabilme özelliği,
  • Ters yönde hareket etme özelliği ile toprak veriminde artış,
  • Kesekleri parçalamada zorlanmama,
  • Tohum yatağı hazırlamada pratiklik ve katlanabilir olma gibi teknik özellikleri bulunur.

 

Goble Diskaro Fiyatları

 

Tarımda sıklıkla kullanılan Diskaroların fiyatları bazı nedenlerden dolayı değişiklik göstermektedir. Fiyat değişikliğine neden olan etkenler arasında  Goble diskaro çeşitleri yer almaktadır. Diskli, dişli ve döner tırmıklı diskaro ve farklı farklı markalar da fiyatların artmasına ve azalmasına etki eder.

Büyük arazi, küçük bahçe, sert zemim veya yumuşak zeminli topraklara sahip çiftçiler, yaşadığı coğrafyanın şartları gereği bir diskaro satın almak ister. Disk sayısına göre diskaroların ortalama fiyatı şu şekildedir;

  • 22 diskli hidrolik pistonlu hafif tip goble diskaronun ortalama fiyatı 23. 000 TL,
  • 22 diskli hidrolik pistonlu ağır tip goble diskaronun ortalama fiyatı 29.000 TL,
  • 24 diskli çekilir tip pistonlu goble diskaronun ortalama fiyatı 34.000 TL

Yukarıda verilen fiyatlar, ortalama fiyatlar olmak birlikte diskaronun modeli ve disk sayısı oranınca fiyat değişir.

Goble Diskaro Çeşitleri Nelerdir?

 

Her araziye uygun diskaro çeşidi bulunmaktadır. Goble diskaro çeşitleri ise şu şekildedir;

  • Çekili X tipi diskarolar: Özel tasarımlı ve dişli diskler, sorunsuz ve uzun ömürlü kullanım sağlar. Genişletilen disk aralığı sayesinde, işlem esnasında tıkanıklık sorununu önleme ve çalışma esnasında hidrolik kontrolü sayesinde açı ayarlama gibi özelliklere sahiptir.
  • Askılı ve çekili V tipi diskarolar; Çelik rulman yatakları ve makaraları sayesinde sorunsuz ve uzun ömürlü kullanım veya çalışma sağlar. Arazi işlemlerinde hızlı geçişler ile birlikte uzun ömürlü disk kullanımı gibi özelliklere sahipti.
  • Bağımsız diskarolar: Genellikle taşlı ve sert zemine sahip olan araziler için tercih edilen bir makinedir. Sert cisimlere dayanıklı olması için oluşturulan rulman yatakları, yağlama ve bakım gerektirmez. Genişletilen disk aralığıyla risk faktörü ortadan kaldırılmıştır.
  • Askılı X tipi diskaro: Daha çok bahçelerde kullanılan bu makine çeşidi, disk aralığının genişletilmesi ve hidrolik kaydırma mekanizması sayesinde makine, ağaç gövdelerine ve bahçe çitlerinin dibine daha çok yanaşarak işlem yapılmasını kolaylaştırır.

Diskaro disk fiyatları

 

Disksro yedek parça arasında diskler önemli bir konumdadır. Arazinin engebeli olması veya sert bir zemine sahip olması, disklerin ömrünü kısaltmaktadır. Bu da yeni diskin alınmasına neden olur. Disk fiyatları, diskin dişli veya düz olmasına göre değiştiği gibi diskin çapına göre de değişiklik gösterir.

Disk alırken kullanıcının, kendi diskarosuna uyumlu özellikler taşıyan diskler tercih etmelidir. Ayrıca alanın özelliğine uygun bir disk seçimi yapmalıdır. Bu tercihler, hem goble diskaro makinasına zarar vermez hem de kullanım  esnasında daha uzun ömürlü olmasını sağlar

Etiketler
disk fiyatları
v tipi diskli tırmık
x tipi
çekili dıskaro
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın